Boétheia - společenství křesťanské pomociO. Březiny 228/28, Jeseník 790 01, email: ad.jesenik@seznam.cz, web: www.boetheia.eu
Hlavní menu
Projekty
Různé

Klient Ladislav opakovaně pracoval v TS. Vždy na zimu byl bez práce. Poté co mu další smlouvu nechtěli dát, si našel jinou práci. Po měsíci nastaly problémy. Klient nedostal výplatu. Jako dobré vidím, že se dokázal rychle rozhodnout a začal běhat kolem ukončení pracovního poměru. Majitel firmy však nereagoval, firma dokonce během toho jednoho měsíce změnila majitele.

P. Ladislav se aktivně podílel na řešení své situace. Dokázal se sám za sebe postavit vyzbrojen radami nejen od nás, ale i od právníka. Nakonec se mu podařilo získat od sekretářky ve firmě potřebné dokumenty, zaregistroval se na ÚP. Ovšem, protože měl vykázaný příjem (který ale fakticky nedostal) neměl šanci dostat podporu od sociálního odboru ani ÚP. Po dalších jednáních s pracovníky na úřadě, jsme p. Ladislavovi nabídli ubytování a stravu téměř zadarmo s tím, že si něco odpracuje, něco doplatí později.

S tím souvisel samozřejmě zhoršený psychický stav, problémy v soužití s klienty a dodržováním domovního řádu, alkohol.

Přes počáteční odmítání psychické pomoci si dokázal najít cestu k systemické terapii, díky níž se dokázal znovu postavit na nohy. Dokázal se znovu motivovat k dalšímu aktivnímu řešení své životní situace.

Našel si ve spolupráci s námi zaměstnání mimo okres Jeseník. Odstěhoval se z AD.

 

Jako zcela zásadní vidím , že měl p. Ladislav oporu v AD co se týká možnosti ubytování a stravy v situaci, kdy ne svoji vinou byl zcela bez finančních prostředků. Další velikou pomocí bylo několik rozhovorů s pracovníky, kdy už nevěděl jak dál. A jako poslední a možná nejdůležitější bylo jeho osobní rozhodnutí, že chce změnu a chce se na ní aktivně podílet.

CZplus – pečeť dlouhodobé spolupráce a kvality
Cookies